***
Štefánikova hvězdárna
observatory.cz > Novinky z astronomie > Lednové víkendové přednáškové show

Lednové víkendové přednáškové show

Akce na hvězdárně 20.12.2018

Přijďte si některý z víkendů podívat na přednáškové programy, které na hvězdárně obvykle uvádíme jen pro školy. Ať už pokusy s kapalným dusíkem, nebo S Ufonkem mezi hvězdami pro nejmenší, v každém případě se bude jednat o nezapomenutelnou akční show. Ale pozor, návštěvnost je omezená kapacitou našeho sálu – 55 osob ;-)

 

 

Event 5. 1.

S Ufonkem mezi hvězdami

S Ufonkem mezi hvězdami je název naší  jedinečné show pro děti. Program je cílen na nejmenší návštěvníky ve věku 5-9 let. Formou her a pohybových aktivit se tak pod vedením odborného pracovníka hvězdárny seznámí s objekty blízkého i vzdáleného vesmíru.

Vstupné pro děti dle ceníku přednáškových show, tj. 100,- Kč, doprovod za cenu běžné prohlídky s programem, tj. 100,- Kč. Případně je možno využít rodinné vstupné na přednáškovou show za 320,- Kč.

Event 19. 1.

Kapalný dusík na hvězdárně

Zajímá vás jak se změní vlastnosti hluboce zmrazených materiálů, kolikrát zmenší podchlazený balónek svůj oběm, nebo jak fungují supravodiče? Odpovědi na tyto a mnohé další otázky se dozvíte v naší experimentální dusíkové show pro celou rodinu. Jde o fyzikální pokusy, které běžně představujeme pouze středním školám, v tuto chvíli však přístupné pro širokou veřejnost.

Vstupné dle ceníku přednáškových show –  základní 130,- Kč, děti 100,- Kč, rodinné 320 Kč.

 

O cenách více zde (https://www.observatory.cz/cenik.html)

Kapacita sálu je omezena, rezervace jsou možné na telefonním čísle 257 320 540.

Akce na hvězdárně 20.12.2018